איך לקלות לבד פיצוחים

אוהבים פיצוחים ברמה שאתם כל הזמן רוצים עוד ועוד? אז חבל שתשלמו עלויות מופקעות שבהבדל בין שקדים, בוטנים וגרעיני חמנייה טריים לבין אלו הקלויים, עשו את הקלייה לבד בבית ותיהנו גם מפיצוחים טריים יותר וגם זולים יותר, ההליך פשוט ולא מצריך מכשור מיוחד או תהליך קשה.
במדריך זה תלמדו כיצד קולים פיצוחים משקדים, בוטנים ואגוזי פקאן, אבל השיטה יכולה להיות יעילה ושימושית גם לסוגים אחרים של פיצוחים כמו לדוגמא קשיו, גרעיני חמנית או אבטיח, אגוזים שונים ופיסטוקים.
מדריך קלייה ביתית
בשביל לקלות את התערובת שלנו תצטרכו 150 גרם שקדים, 150 גרם בוטנים ו 150 גרם אגוזי פקאן טריים, הרטיבו את כולם, חממו תנור לחום של 200 מעלות והכינו תבנית נקייה.
אחרי שהרטבתם את הפיצוחים העבירו את כולם לקערה גדולה פזרו מעל מעט קמח שעוזר למלח להידבק על הפיצוחים, ערבבו היטב שהקמח יגיע לכל שקד, בוטן ואגוז ואז פזרו מלח מעל לפי רצונכם וערבבו היטב שוב.
סדרו את הפיצוחים הממולחים והרטובים על התבנית שהכנתם והכניסו לתנור, לאחר 10-15 דקות הוציאו את התבנית וערבבו היטב שהפיצוחים יקבלו את החום מכל הכיוונים ולא רק צד אחד שלהם יהיה אפוי, החזירו לתנור לעוד 10-15 דקות אבל הישארו הפעם ליד ובחנו אחת לחצי דקה או דקה כדי להבחין שאין השחרה ושריפה של הפיצוחים, אם אתם שמים לב לתהליך של השחרה הוציאו מיד אם לא חכו להשלמת הזמן והוציאו מהתנור.
תנו לפיצוחים להתקרר על השיש למשך חצי שעה עד שעה, שימו לב שאם תנסו לאכול את הפיצוחים בפרק זמן שפחות מהשעה הראשונה אחרי שהוצאו מהתנור אתם תרגישו אכזבה גדולה מהתהליך כיוון והם יהיו עדיין טיפה רכים ולא טעימים עוד, אך לאחר שעה בחוץ הטעם יהיה מעולה ופריך.