הכלים הקטנים שעושים את השינוי הגדול – כלי מטבח מעוצבים

כל מטבח, ויותר מזה – מי שמשתמש במטבח ומבשל – צריך סוגים שונים של אביזרים שהם מעבר לדברים הבסיסיים, שעושים את החיים קלים יותר ואת הבישולים, נעימים יותר.
במאמר הזה נסקור כמה וכמה מהכלים הללו, שמלבד זה שהם שימושיים מאוד, חלק גדול מהם אינו יקר במיוחד, כך שניתן להביא אותו בתור מתנה או תשומת לב, כאשר באים להתארח, למשל.
דוגמא טובה לאביזרים שכאלה הם האביזרים השונים של חברת OXO. חברה זו שמה לה למטרה לתכנן ולייצר כלי מטבח ואביזרים עם דגש מיוחד על נוחות אחיזה ושימוש. הם היו בין הראשונים שיצרו למשל כלים מיוחדים לשמאליים, או לפחות התאימו את הכלים שלהם ותכננו אותם כך שיהיו נוחים לשימוש בשתי הידיים.
אביזרים פשוטים למטבח חכם
סוגי אביזרים נוספים הם כאלה שמפשטים פעולות פשוטות יחסית, שלפעמים מצליחות – ולפעמים פחות. דוגמא מצוינת לזה הם מפרידי הביצים; אביזרים פלסטיק פשוטים, ברוב המקרים, שהופכים את הפרדת החלמון מהחלבון – הצהוב מהלבן – למשחק ילדים.
אביזרים וגאדג’טים נוספים שטוב שיהיו במטבח הם קולפנים חדים וטובים (נוחים לאחיזה בשתי הידיים, כמובן) שיש בהם אפשרות לא רק להוציא “עיניים” של תפוחי אדמה, אלא גם לחתוך ז’וליאנים או פסים, מגזרים, מלפפונים וירקות אחרים.
פומפיית מיקרו (או מיקרו מגדרת): כלי קטן ושימושי מאוד לגירור של קליפות הדרים, גבינות קשות, אגוז מוסקט וכל מה שצריך לגרר בכמויות קטנות. נראה כמו משוף קטן, מחורר.
משחזת סכינים שמבוסס על גלגלי “אבנים” בדרגות חספוס שונות: רבים מכירים את האבן-מים או אבן משחזת, בה משתמשים להשחזת סכינים. העניין הוא שצריך לדעת לעבוד עם הבלוקים האפורים והכבדים האלה ושימוש לא נכון בהם עלול להרוס את הסכין. פתרון? משחזת שבה יש שלושה גלגלים בצבעים שונים ובדרגות חספוס או “גסות” שונות. ממלאים את בסיס המשחזת במים, מתחילים עם הגלגל הגס ביותר, עוברים לבינוני ומסיימים בעדין. היות והגלגלים מנחים את כיוון הסכין, אין בעיה של שיפוע לא נכון ומתקבל סכין חד כתער.
כפפות לסירים חמים: היום יש כפפות שלא עשויות מבד, אלא מסיליקון. היתרון שלהן הוא שהן עמידות הרבה יותר וגם אם הן נרטבות, יכולת הבידוד התרמי שלהן לא נפגעת. כל מי שהרטיב פעם כפפת חום וניסה לאחוז דרכה סיר חם יבין על מה אנחנו מדברים (יכולת הבידוד של כפפת בד מבוסס על מילוי שיש בו אוויר. במידה והכפפה נרטבת, אין למעשה בידוד).
מד חום דיגיטלי לתנור: הרוסט תמיד נשרף? העוגות יוצאות תמיד “פריכות”? מאוד סביר שתרמוסטט התנור שלכם מזייף. כדי לפתור את הבעיה הזו, ולאפות או לצלות תמיד בחום הנכון, המציאו את מד החום הדיגיטלי, שיש לו חיישן נפרד. את החיישן מכניסים לתנור, את הצג תולים על דלת התנור ומכוונים את החום בהתאם לקריאה.
גאדג’טים אופנתיים שנכנסו בשנים האחרונות לשימוש וכדאי לשקול לקנות, הם סיר שמטגן “על אוויר”, מתקן לסו-ויד (בישול בוואקום) וכמובן בלנדר מוט עם כמה להבים או אביזרים נלווים.