המדריכים האחרונים שלנו

המדריך השלם לפריסת דשא

הוא ירוק, הוא יפה, אנו דורכים עליו והוא משמש מצע גידול לעצים, פרחים וצמחים בגינה שלנו הלא הוא הדשא. אם גם אתם נמצאים בתהליך של פריסת דשא, הפוסט הבא בדיוק בשבילכם.

שלב התכנון

ראשית כל עלינו לנקות את השטח שבו אנו מתכוונים לשתול את הדשא בין אם זה מפסולת ובין אם מחומרי בניה למשל. חשוב שהקרקע תהיה מיושרת ומעוצבת בדיוק באופן שבו אנו מתכוונים לשתול את הדשא, כלומר צריך שתהיה התאמה בין השטח לבין הדשא עצמו. יש לבדוק האם עלינו להוסיף אדמה וליישר את השטח בצורה אחידה.

הכנת הקרקע

לאחר שמיישרים את השטח חשוב לבצע הדברת עשבים שכן אלו פוגעים בתהליך ההיקלטות והצמיחה של הדשא. בנוסף, חשוב להשקות את הקרקע במשך שלושה שבועות עד שהיא מגיעה למצב בו היא לחה. זה השלב שבו מבצעים ריסוס בעזרת חומר הנקרא רואנדפ לפי ההוראות של היצרן. מחכים יומיים ללא השקייה ואז עוד 6 ימים תוך בדיקה שאין עשביה. במידה וצמחו עשבים יש לחזור על שלב ההדברה בשנית.

בנוסף, עלינו להפוך את הקרקע ולאוורר אותה כדי שהדשא ייקלט כמו שצריך עד לעומק של 20-30 סנטימטרים. את הקרקע יש לדשא עם קומפוסט שהוא בעצם זבל אורגני המסייע לשפר את טיבה. את הקומפוסט מפזרים באופן אחיד ואז מחדירים בעזרת מגרפה. חשוב שלא יישאר דשן על החלק החיצוני של הקרקע. שוב יש לבצע יישור של השטח כדי שיהיה נוח לכסח את הדשא ולטפל בו. את היישור אפשר לבצע בעזרת מגרפה ואז מחליקים את השטח תוך וידוא שאין בורות או שקעים.

בחירת סוג הדשא

חשוב להתאים את סוג הדשא לסוג הקרקע ולכמות השמש שיש באזור.

שלב הקליטה

לאחר תהליך הנחת המרבדים המתבצע על ידי חברה מקצועית יש להשקות ולהדק את הדשא. במהלך השבועיים הבאים משקים את הדשא שלוש פעמים ביום בהתאם לעונה בשנה ולסוג הדשא. לאחר שבועיים יש לבצע כיסוח ראשון כאשר גובה הכיסוח נע בין 3-7 סנטימטרים, שוב תלוי בסוג הדשא שבחרנו.