מה עושים כשיש הצפות במטבח?
מקרי הצפה בבית אינם מקרים כה נדירים כפי שהיינו מצפים, לכן יש צורך להכיר את “הסימפטומים” המאותתים לנו על מקרה של הצפה שעתיד להגיע ולדעת איך להתמודד במקרה שכבר קרתה הצפה וגם כמובן, לדעת להתנהל גם אחרי ההצפה לצורך שיקום הבית מנזקי מים.
“הסימפטומים” – נורת האזהרה של הצנרת שלכם
פעמים רבות מקרים של הצפות נגרמים עקב צנרת סתומה, אשר בה הסתימה הסלימה וחסמה את המעבר של המים והביוב כליל, ומלחץ המים נגרם פיצוץ של הצינור ועקב כך – הצפה. כלומר, במקרים מסוג זה אנו יכולים לנסות לאתר את הסתימה בצנרת וההצפה שבדרך עוד לפני שהיא קורית. שימו לב לחשבונות גבוהים מהרגיל, המצביעים על כך שיש נזילה של מים שמתחילה באחד הצינורות של הבית וכמובן, משזיהיתם את הבעיה קראו לאיש מקצוע שיבדוק את מערכת הצינורות בביתכם. שנית, נסו לשים לב לסתימות בצינור דרך ירידת המים באמבטיה, בשירותים ובכיורים. במידה ותחושו כי המים אינם יורדים בצורה “חלקה” בצינורות, נסו להשתמש בחומר פתיחת סתימות, אותו ניתן להשיג בכל חנות לחומרי עבודה ובמידה וזה לא מספיק, קראו לאיש מקצוע מוסמך.
במידה וכבר קרתה הצפה- כיצד יש לנהוג?
במידה והגעתם לביתכם והבחנתם כי ישנה הצפה במטבח קבלו מספר דרכים על מנת למזער את נזקי המים, ראשית סגרו את הברז הראשי של המים המוביל מים לביתכם, כך שהמים יפסיקו לזרום. שנית, קראו מיידית לאיש מקצוע מוסמך – אינסטלטור, שיוכל לתת מענה מיידי לבעיה. במידה והינכם גרים בדירה שכורה, כדאי מאד לעדכן את בעלי הדירה בהצפה כך שגם במידת הצורך, תוכלו לקבל חזרה את התשלום עבור העבודה של איש המקצוע על ההצפה. דבר נוסף שמומלץ לעשות, במידה והמים לא הגיעו למכשירי חשמל וגם במידה וכן, נתקו את המתג החשמלי הראשי, על מנת למנוע מצב של נפילת המתח החשמלי בבית אשר עשוי לגרום לאובדן הפעילות של המכשירים החשמליים.
הטיפול במטבח לאחר ההצפה
משקראתם לאיש מקצוע וההצפה הפסיקה והצינור הדולף תוקן, עליכם להתמודד עם הנזקים של אחרי ההצפה. השלב הראשון הוא כמובן, ניקוז המים דרך פתחי הניקוז שבדירה וייבוש הרצפה, הקירות והריהוט. חשוב מאד להקפיד על כך, לא רק על מנת למנוע היווצרות עובש או חלודה על הריהוט, אלא על מנת למנוע סכנת החלקה בזמן ההתנהלות שלכם בתוך הבית לאחר ההצפה. במידה וקירות הבית ספגו נזקי מים, צבעו שכבה נוספת על הקירות לאחר קילוף שכבת הצבע העליונה. השתדלו להשתמש בצבע אנטי בקטריאלי המונע היווצרות של טחב ועובש על הקירות. בנוסף, במידה והריהוט שלכם נרטב גם הוא, במידה ומדובר בבד- ייבשו היטב ונקו באמצעות תכשירי ניקיון לבד, במידה ומדובר בעץ, ייבשו מיידית ובמידת הצורך, צרו קשר עם נגרייה או חנות למוצרי עץ להתייעצות באשר לריהוט.